Νέα-Ενημερώσεις

Χρυσό μετάλλιο για Τέντογλου στο μήκος- Εκπληκτική νίκη για τον Έλληνα πρωταθλητή.

Το φαινομενικά αδύνατο κατάφερε να πετύχει σήμερα ο Μίλτος Τέντογλου στο άλμα εις μήκος, ο οποίος έφερε το δεύτερο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς του Τόκιο. Όλα έδειχναν μέχρι την πέμπτη του προσπάθεια , ότι ο ολυμπιονίκης μας θα κινιόταν μεταξύ τρίτης και πέμπτης θέσης. Στην τελευταία του προσπάθεια όμως, άφησε άφωνους τους αντιπάλους του και με ένα εκπληκτικό άλμα στα 8.41 μέτρα πήρε την πρωτιά απο τον κουβανό Ετσεβαρία.

© 2021 MATTHIAS SCHRADER/AP IMAGES


Στην πρώτη προσπάθεια ο Τέντογλου κατάφερε και έφτασε στα 8,11 μέτρα, ενώ οι επόμενες δύο προσπάθειες του ήταν άκυρες , αφήνοντας τον πίσω.
Η τέταρτη προσπάθεια του δεν ήταν άκυρη, αλλά δεν ήταν αυτό που περίμενε καθώς δεν κατάφερε να βελτιώσει την επίδοση του στο πρώτο άλμα, φτάνωντας στα 8,10 μ.
Η πέμπτη προσπάθεια του τον άφησε στην τρίτη θέση της κατάταξης με άλμα στα 8,15 ,απαντώντας έτσι στον Χάρισον (8,15μ) και τον Κάθερες(8,12μ)
Στην εφιαλτική τελευταία προσπάθεια τον αθλητών , ο Μίλτος φαινόταν να είχε στριμωχτεί. Ο Ισπανός Καθέρες έκανε άλμα στα 8,18μ , εκτοπίζοντας τον Έλληνα απο το βάθρο και τα μετάλλια.
Αυτό όμως δεν πτόησε τον Έλληνα ολυμπιονίκη. Με το εκπληκτικό του τελευταίο άλμα στα 8,41μ , κατάφερε και σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση και απέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Την ίδια επίδοση είχε και ο Ετσεβάρια , αλλά ο Τέντογλου προηγούταν καθώς είχε καλύτερη δεύτερη προσπάθεια απο τον Κουβανό.

 Ⓒ 2021 MATTHIAS SCHRADER / ASSOCIATED PRESS


Έτσι η Ελλάδα κατέκτησε το 30ο μετάλλιο στο στοίβο στην ιστορία της και το πρώτο χρυσό μετάλλιο στο άλμα εις μήκος.
Συγχαρητήρια Μίλτο!


Η τελική κατάταξη του τελικού

 1. Μίλτος Τεντόγλου 8,41
 2. Χουάν Μιγκέλ Ετσεβαρία (Κούβα) 8,41
 3. Μάικελ Μάσο (Κούβα) 8,21
 4. Εουσέμπιο Κάθερες (Ισπανία) 8,18
 5. Τζουβάν Χάρισον (ΗΠΑ) 8,15
 6. Γιουκ Χασιόκα (Ιαπωνία) 8,10
 7. Τομπίας Μόντλερ (Σουηδία) 8,08
 8. Φίλιπο Ραντάτζο (Ιταλία) 7,99
 9. Κρίστιαν Πούλι (Φινλανδία) 7,92
 10. Τσανγκζού Χουάνγκ (Κίνα) 7,72
 11. Τατζάι Γκέιλ (Τζαμάικα) 7,69
 12. Φαμπιάν Χέινλε (Γερμανία) 7,57

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.