Εκδηλώσεις

Κυνήγι Θησαυρού (Κέντρο Ξένων Γλωσσών Μαρκάκη- Μαρκουλάκη)

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το άκρως περιπετειώδες κυνήγι θησαυρού που διοργανώθηκε απο την ομάδα Youthtopia στο χώρο του σχολείου. Με κατασκευές, αινίγματα και πολλές ακόμη δοκιμασίες αφής, νόησης και κίνησης, τα παιδιά λάτρεψαν την ενέργειά τους αλλά και τις δραστηριότητες που είχαν προετοιμαστεί. Το θέμα μας ήταν ο Μεσαίωνας με ανάλογη ατμόσφαιρα και σειρά αποστολών για κάθε ομάδα.

Αφού κάναμε απονομή των πιστοποιητικών STYLE στους μικρότερους επιτυχόντες μας, ξεκινήσαμε δυναμικά για την επίλυση των γρίφων!

Τα μέλη της Youthtopia, με πολύ κέφι, μίλησαν Αγγλικά στους μαθητές και τους καθοδήγησαν σε μια σειρά δοκιμασιών. Νικήτρια ήταν η ομάδα που πραγματοποίησε όλες τις αποστολές στον λιγότερο χρόνο. Διαλέξαμε 4 ή 5 δοκιμασίες (ανάλογα την ηλικία και γλωσσικό επίπεδο των παιδιών) από αυτήν τη λίστα:
1. Tangram κατασκευές με συνεργασία

2. Κατασκευή πύργου

3. Κουτί των αισθήσεων με τρύπες ώστε οι ομάδες να μαντεύουν το αντικείμενο μέσα στο κουτί δια της αφής

4. Συνεργασία μελών: υπαγόρευση σχεδίου ή κειμένου

5. Σχηματισμός σχημάτων με σώματα

6. Γρίφοι με μπαλάκια που πρέπει να τοποθετηθούν στη σωστή χρωματική σειρά

7. Twister: παιχνίδι σώματος με γρίφο

8. Στόχος με αυτοκόλλητα μπαλάκια όπου τα νούμερα παίζουν ρόλο στην επίλυση του γρίφου

9. Riddles: γρίφοι με αποκωδικοποίηση ιδεογραμμάτων ή σταυρόλεξο 

10. Παντομίμα με εύρεση λέξεων που συνδυαστικά οδηγούν σε σχηματισμό keyword

11. Φιδάκι με γρίφους και νούμερα

12. Running dictation: Κείμενο για τους ιππότες του Μεσαίωνα το οποίο ένα μέλος διαβάζει και τρέχει να υπαγορέψει στα υπόλοιπα μέλη της ομάδας που το καταγράφουν.

Ως επίλογο, είπαμε και ένα τραγούδι με τους πιο μικρούληδες για να καλωσορίσουμε τη νέα σχολική χρονιά! Τέλος , έγιναν οι απονομές μεταλλίων και πιστοποιητικών στους νικητές (όσον αφορά την ταχύτητα ολοκλήρωσης των αποστολών, διότι κατά τα άλλα ήμαστε όλοι νικητές στη γνώση και τη διασκέδαση!)

Πηγή : https://markakischool.blogspot.com/2019/09/youthtopia.html?m=1&fbclid=IwAR2-aNba3FEYRRuCOHmBBPsYWdzP0ypTYwV3Ga61MKrunbn9xTDl9RXwvxo