Εκδηλώσεις

Ημερίδα για τις Γυναίκες στην Επιστήμη 2019

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου η εκδήλωση «Γυναίκες στην Επιστήμη» της άτυπης Ομάδας Νέων Ηρακλείου “Youthtopia” στην αίθουσα Μανώλη Καρέλλη (πρώην Ανδρόγεω).

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τις Γυναίκες και τα Κορίτσια στην Επιστήμη (11 Φεβρουαρίου), οι ομιλητές μας, κατεξοχήν από τον χώρο των επιστημών, μας μίλησαν για την θέση του γυναικείου φύλου στον κλάδο τους, για την εξισορρόπηση ανάμεσα στην επαγγελματική σταδιοδρομία και την οικογένεια και για τα προβλήματα που τυχόν αντιμετώπισαν στο δρόμο τους προς την κορυφή. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να παραλειφθεί και η ανδρική οπτική, με μια αναδρομή στο παρελθόν αλλά και με μια πρόβλεψη για το μέλλον των γυναικών στον επιστημονικό τομέα.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους ομιλητές μας:
Δρ. Βαμβακάκη Μ., Καθηγήτρια ΤΕΤΥ Παν. Κρήτης,
Δρ. Ποϊράζη Π., Διευθύντρια Ερευνών IMBB, ΙΤΕ
Δρ. Ντορμούση Ε., Υπότροφος Marie Curie ITE,
Δρ. Φατούρου Π., Αναπλ. Καθηγήτρια CSD, ερ. ΙΤΕ
Δρ. Οικονόμου Ε., Ομότιμος Καθηγητής Φυσικής Παν. Κρήτης.

Ακόμα, ευχαριστούμε πολύ για την άψογη συνεργασία την ομάδα “Science Behind”, η οποία κατά τη διάρκεια του διαλείμματος πραγματοποίησε ενδιαφέροντα πειράματα , αλλά και την “Αστρονομική Ομάδα Φοιτητών Πανεπιστημίου Κρήτης” για την επίδειξη τηλεσκοπίων.

Τέλος, ευχαριστούμε ιδιαίτερα του χορηγούς της εκδήλωσης μας: Δήμο Ηρακλείου(Δήμος Ηρακλείου – Municipality of Heraklion), Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης (Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης), Μινωϊκές Γραμμές(Minoan Lines S.A.), Φήμη(ΦΗΜΗ Τα Κρητικά αναψυκτικά), Beer O’ Clock (www.facebook.com/beeroclockgrher)